Lískové oříšky nasucho opražíme a v papírové utěrce ještě horké promneme a co jde, se pokusíme oloupat. Nevadí, když to nejde dokonale. Oloupané mandle také nasucho opražíme. Oříšky i mandle nahrubo nasekáme ostrým nožem, nebo projedeme v mixéru, ale jen trochu, aby se nepomlely najemno. Nasekané oříšky a mandle smícháme s polohrubou moukou, přidáme zarovnanou lžičku skořice, 1/2 lžičky mletého badyánu, na špičku nože (necelých 1/4 lžičky) mletého hřebíčku a mletého kardamomu. V druhé misce ušleháme do husté pěny 3 celá vejce, 120 g moučkového cukru a kůru z 1/2 citrónu. Lehce vmícháme připravenou směs z mouky, oříšků, mandlí a koření. Na plech vyložený pečicím papírem lžičkou tvoříme placičky, které upečeme při teplotě 170° asi 12 - 14 minut dorůžova. Vychladlé perníčky zdobíme bílkovou polevou a sypeme nasekanými oříšky.
Bílková poleva: 1 bílek smícháme s moučkovým cukrem a 2 lžičkami citronové šťávy, cukr přidáváme postupně a mícháme tak dlouho, až vznikne lesklá hladká poleva. Zdobit můžeme i čokoládovou polevou. Z tohoto množství je cca 77 ks.